madeinkalix.se © 2010                    

 

Birgitta Lidberg

 

 

Jag tillverkar och designar hantverk i egen ateljé i Norrbotten, närmare bestämt utanför samhället Töre. Jag arbetar med detta på heltid och ni hittar mig på olika mässor och marknader och jag har även försäljning här via min hemsida.

 

Det jag tillverkar är tenntrådssmycken, handstickade mössor och vantar i ull samt stickade linsjalar i olika färger och former så att det ska finnas något till alla oavsett ålder och kön.

 

Ett kännetecken för mina produkter är att jag ofta har minst två färgsammansättningar, något som du tydligt kan se i mina stickade produkter.

 

 

 

 

Det som är viktigt för mig är att jag använder mig av traditionella material i ny design och att kvalité står i centrum. Jag försöker även att förnya mina produkter varje år genom att använda andra färger eller att designa en ny mössa eller ett nytt armband.

 

Jag finner det inspirerande att arbeta med olika material och genom intryck av Norrbotten med dess kultur och natur finner jag stor motivation att skapa traditionella produkter med en modern färgsammansättning och design. Jag finner även inspiration i de resor jag gör, må det vara inom Sverige eller utomlands.

 

Att få prata med och möta kunder ger intryck och idéer förutom att jag tycker att det är väldigt roligt.

 

Jag ser ljust på framtiden och anser mig ha tur att få arbeta med det jag verkligen tycker om. Jag ska fortsätta att arbeta med hantverk och förhoppningsvis komma på nya intressanta produkter

 

http://laplandhandicraft.se