madeinkalix.se © 2010                    

 

Eva Ljungqvist - konsulten med skaparglädje

 

 

 

Föddes 1961 och växte upp i Piteå på Djupviken med mor och far och min äldre bror. Bor idag i Kalix där jag har mitt företag: EvaLj Form o Gnista

Varje dag vill jag sprida gnistor som får människor att jobba för sina drömmar och idéer med engagemang och livsglädje. Jag skapar mer och mer i lera, där jag vill att formen o designen ska uttrycka känslor, upplevelser som ger positiv energi

 

Att flumma iväg och tro att man kan förverkliga en dröm som man har. Det gör bara de som är omogna och inte har lärt sig att ta ansvar här i livet, minsann. Jag trodde att det var idogt arbete och hårt kämpande som gällde, även om det oftast hela tiden gick mig emot. Man ska gå på och alltid finnas där för andra, det var viktigt, trodde jag.

 

Den tunga sorgen, avsaknaden och de tärande sveken hade fått härja nog länge i min kropp och själ.
Mitt vägval bestod av antingen leva kvar i min sjukdom, min självömkan och ensamhet. Låta värken i kroppen ta över och se till att klara dagen. Eller välja vägen där det viktigaste var att hitta en dröm som verkligen är min och ingen annans. Har alltid känts lyxigt när jag har fått jobba med mina kreativa sidor. Måla tavlor, sticka, virka, väva,  teckna, skulptera i lera eller andra material. Så drömmen har definitivt att göra med kreativitet.

 

Jag väljer att följa spåren mot min dröm och att lära mig mera kring skapandet. En handlingsplan över min närmsta framtid skrev jag ner och där var det bl a att få gå som lärling hos en keramiker.

 

Kontaktade Piteås kända skulptör Tora Ceder och hon tyckte att vi skulle träffas. Vi bestämde efter första träffen att jag skulle få testa att vara hos henne en vecka. Efter första veckan så blev det ett år som lärling och allt eftersom kände jag att nu hade jag verkligen kommit rätt och min dröm började växa fram. En egen verkstad med egen tillverkningen och träffa kunder på vernissager, mässor, marknader och andra visningar det blev drömmen.

 

Nu 7 år senare har jag min egen nybyggda verkstad på gården, där jag bor med min sambo Rune. Vi har ett skapade och fixande hus med garage, keramikverkstad, snickeri och fika rum. Där vi tar en kopp kaffe med dopp mellan varven. Min dröm har blivit verklighet.

 


Nästan varje dag träffar jag människor som vill förändra sitt liv som vill göra något som de är intresserad av. Nu för tiden är det ofta som man säger – Jag kanske skulle starta ett företag.

Ideerna är många en del är bra och en del är inte riktigt klara utan behöver jobbas med.


Jag  tycker att alla som har en idé eller en dröm ska kolla upp fakta kring möjligheterna att leva på sin idé. Ta reda på fakta, scanna av den bransch det gäller och fokusera på möjligheterna. Vi är nog så snabba på att lyssna till de negativa i omgivningen och utan att ta reda på fakta så kapar vi våra idéer och drömmar vid fotknölarna. Nej, skippa dem med förlorarattityd och ge dig själv och din idé en chans. Ta reda på all fakta som behövs till en affärsplan kring din idé och då affärsplanen är klar då först tar du ett beslut över vad du vill göra med din idé.

 

http://www.evalj.com